dimarts, 12 de novembre del 2013

MIni cupcakes de xocolata


Sempre que heu fet cupcakes, la gent us diu; ui això em deixa molt tipa, ui això engreixa molt, ostres jo amb un ja en tinc prou... i vosaltres aneu veiem com tota aquella safata plena de cupcakes, que heu fet amb tant d'amor i heu dedicat tant de temps la gent no en menja.



Per dins aneu pensant, ostres potser no m'han quedat bé, potser no han agradat. Moltes preguntes passen pel vostre cap, mentre penses que mai més t’oferiràs per portar els postres.



Doncs estigues tranquil·la segur que el problema no és teu. Els cupcakes són un producte molt dolç i que nosaltres no estem acostumats al seu gust ni a tanta mantega, per això hi ha qui amb 1 cupcake en té prou.



Avui us proposo fer cupcakes minis. Amb una queixalada estan menjats, passen bé i així en podem menjar més d'un.



és una bona solució perquè es mengin tots.



Necessitem papers tamany petit.
 
 
 
Mini cupcakes de xocolata.

Ingredients:

  • 100g de mantega t.a
  • 100gr de sucre
  • 2 ous
  • 50g de xocolata en pols
  • 100g de farina
  • 5g de llevat
  • 110ml de llet

 

Crema de mantega de xocolata:


Ingredients:


  • 225g de mantega t.a.
  • 100g de xocolata (la xocolata Golden de nestlè li dona un gust molt bó)
  • 1 cullerada de llet t.a.
  • 1 cullerada d’extracte de vainilla
  • 250g de sucre llustre tamisat

Pas a pas:

Batem la mantega a temperatura ambient amb el sucre fins que blanquegi i augmenti de volum. Afegim els ous sempre d’un en un batem i afegim la llet i la xocolata, ho barregem bé.

Finalment incorporem la farina prèviament tamisada amb el llevat. Ho incorporem mica en mica.

Omplim 2/3 parts de les càpsules pels cupcakes i ho posem al forn a 180º C (prèviament calent).  Durant uns 15 minuts o fins que l’escuradents surti net.

Posar a la reixeta perquè es refredin i decorar al gust.
 
 
Per a fer crema de mantega amb xocolata:

Pas a pas:

Desfem la xocolata i la reservem per tal que es trobi a t.a.

Batre la mantega, la llet, la vainilla i el sucre llustre fins que quedi una crema suau.  (uns 5min) Afegirem la xocolata i seguirem batent fins que estigui totalment incorporada i la consistència sigui adequada.  Decorar amb sprinkels, cereals, purpurina, fondant, fruita, galetes, etc