dilluns, 18 de novembre del 2013

Piruletes de formatge


 
Avui ha estat un dia de pluja. Ja portem 2 dies així i la veritat és que convenia molt. Amb tant pluja no  hem pogut sortir de casa, encara sort que l'Etna  ha dormit una estona i m'ha servit per posar-me a la cuina i fer el que més m'agrada, cuinar. Això sí, com que ja  imaginava que no seria una dormida gaire llarga, he pensat que tenia que fer una cosa ràpida. He mirat per la nevera quin ingredients tenia i què podia fer. Al veure el paquet de formatge parmesà he pensat ràpidament que podia fer unes piruletes de formatge.
Bona idea! una cosa perfecte pel temps que tinc. Les piruletes són fàcils de fer, ràpides i molt originals.

 
 
 
 
 

Piruletes de formatge
 
 

 
Ingredients:
Formatge parmesà en pols (grana padano)
Sèsam
 
      Opcional:
Llavors de rosella
Bacó
Pernil dolç
 
 
Què necessitem?
Pals de fusta per a fer broquetes
Paper de forn
Forn
 
 
 
Pas a pas:
Pre-escalfem el forn a 200ºc
 
Posem el paper de forn a l'assafata
Fem petites muntanyes de formatge, posem el pal de fusta al mig i a sobre i posem una mica més de formatge. Jo hi he afegit sèsam per sobre. El sèsam  conté propietats nutricionals, preventives i curatives de gran importància.
Hem de guardar una separació d'uns 4 cm entre piruleta i piruleta. Al posar-ho al forn es desfà una mica i es podrien enganxar una amb l'altra si les posem molt juntes.
Fornegem durant uns 10 min o fins que veiem que el formatge s'ha fos.
Deixem refredar i ja podem servir.